Зарплата є головною інвестицією в економіку України — експерт

Адже українці інвестують свою зарплату в комунальну, транспорту та харчову сферу. Саме вони є головними платниками податків.

Зарплата є головною інвестицією в економіку України
Зарплата є головною інвестицією в економіку України

Про це під час ефіру заявив фахівець з ринку праці і трудових відносин Сергій Кондрюк.

«У нас в цілому ряді інституцій діють не саботажники, а диверсанти, які підривають виконання Конституції, Європейської соціальної хартії, ігноруються міжнародні норми праці. Тому треба провести жорсткий аудит діяльності органів на відповідність щодо руху до Європи. Тобто що було зроблено кожним чиновником, після того, як Україна отримала статус кандидата до ЄС. Бо крім зовнішнього фронту у нас назріває внутрішній фронт. Ми маємо цього не допустити. А навпаки займатися розбудовою нашої країни після перемоги», — каже експерт.

За його словами, вже зараз треба діагностувати соціально- трудові проблеми в Україні.

«Треба розглянути, чи правильно зараз відбуваються трудові відносини, чи вони сприяють тому, щоб люди максимально працювали на перемогу та забезпечення внутрішнього життя в країні належної якості. Нам треба чекати, поки прокинеться уряд. Ми маємо почати проєктувати наше майбутнє. Проте саме зарплата та пенсія є головною інвестицією в економіку України, а не закордонні інвестиції. Адже українці інвестують свою зарплату в комунальну, транспорту та харчову сферу. Саме вони є головними платниками податків. Переконаний, що треба перестати пресувати легальну працю. Адже це дикість, що в найбіднішій країні Європи держава продовжує брати податки з легальної праці в умовах, коли половина українців працює в тіні та не сплачує податки. Тобто легально працюючий зараз платить за себе і за того дядька. Також мають бути нормальні трудові відносини. Якщо праця буде заради розквіту нашої країни- це одне, якщо заради того, щоб працювати в шахтах, щоб олігархи отримували надприбуток, то така праця не потрібна. Ми маємо переосмислити сенси праці в Україні», — резюмує експерт.