УІНП із партнерами провів дводенний семінар для освітян та працівників культури

У місті Кам’янському Дніпропетровської області 1–2 березня відбувся семінар для освітян та працівників закладів культури «Боротьба за державність. Від Української революції до сучасної російсько-української війни».

 УІНП із партнерами провів дводенний семінар для освітян та працівників культури

Наталія Слобожаніна, начальниця відділу популяризаційної роботи Українського інституту національної пам'яті

Захід організували Український інститут національної пам’яті спільно з Музеєм історії Кам’янського за підтримки Кам’янської міської ради.

Участь у семінарі взяли понад 100 освітян і працівників закладів культури з Кам’янського, Дніпра, Вінниці, Кривого Рогу, Кременчука, Жовтих Вод, Верхньодніпровська, Петриківки, Шульгівки, Зеленодольська, Підгороднього, Чаплинки, П’ятихаток, Покровки, Лобойківки, Красноіванівки та Саївки.

У фокусі обговорення, зокрема, були:

оновлення музеїв відповідно до викликів часу,
  • зміни в шкільних навчальних програмах,
  • механізми протидії російській пропаганді.
  • Олена Охрімчук, начальниця управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського інституту національної пам'яті

    Події семінару модерували співробітники Українського інституту національної пам’яті Ганна Байкєніч, Леся Бондарук, Олена Охрімчук та Наталія Слобожаніна. Також вони презентували учасникам проєкти Інституту, зокрема ті, які спростовують наративи російської пропаганди.

    Ганна Байкєніч, завідувачка сектором методичної роботи Українського інституту національної пам'яті

    «Ми не плануємо зупинятися. Попереду ще багато міст України, які потребують правдивої інформації про українську історію та національну пам’ять», — зауважила координаторка семінару Ганна Байкєніч.