«Деребан» державного майна — У КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого хочуть вкрасти будівлю

Міністерство культури та інформаційної політики України разом з КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого продовжує боротьбу проти рейдерського захоплення майна Університету та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв (вул. Є. Коновальця 18). Це Печерський район міста Києва.

У КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого хочуть вкрасти будівлю
У КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого хочуть вкрасти будівлю

Про це повідомляє доцент кафедри режисури телебачення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого Наталія Дніпренко.

«Зараз, коли наші хлопці на передовій! Зараз, коли кожний з нас робить все для перемоги, у нас хочуть вкрасти будівлю! Ми будемо боронити наші класи, наш інститут від внутрішнього ворога так, як робимо це від зовнішнього. Прошу усіх добрих людей долучитися до цієї боротьби. Це наше життя. Ми любимо свій інститут, але він стоїть в дуже привабливому місці на Печерську», — пише Н. Дніпренко.

Зазначається, що станні 2 гектари землі, які ще не забудовані багатоповерхівками. Зрозуміла зацікавленість рейдерів.

«Як ви гадаєте, що має відбутись, якщо захоплення реалізується? Бінго: багатоповерховий житловий комплекс. Несподівано, правда?! Захоплення „загорнуто“ в надзвичайно „благодійну обгортку“ під назвою — „реконструкція“. Тобто, нібито під привидом реконструкції споруд 1934 року побудови, з’явиться черговий новий ЖК з підземним паркінгом. На засіданнях Господарського суду міста Києва відчували себе в якості представника України в ООН, якому країна агресор розповідає, немовби все, що відбувається не війна, а просто якась СВО. До речі: суд ухвалив рішення на користь рейдерів незважаючи на правові позиції всіх державних інституцій. Дякуємо Офіс Генерального прокурора, ДержКіно України, ДП „УкрКіноХроніка“, Фонд державного майна України, Київська міська державна адміністрація — КМДА, за послідовну позицію та боротьбу пліч-о-пліч в цій надскладній справі», — сказано в повідомленні.

МКІП та Університет закликають громадськість підтримати позицію щодо недопущення відчуження майна та земельної ділянки! Розгляд апеляційної скарги відбудеться 6 березня о 10:00 в Північному апеляційному суді міста Києва за адресою: місто Київ, вул Шолуденка, 1.

В свою чергу користувачі соцмереж у коментарях пишуть, що це «деребан» державного майна під час війни, та просять звернути на це увагу мера міста Києва В. Кличка.