Це робиться, щоб кинути тінь на святу боротьбу України проти рашизму, — експерт про заяву щодо теракту в Придністров’ї

У невизнаному Придністров’ї звинуватили СБУ в плануванні замаху на свого «президента» — кажуть про запобігання теракту в центрі Тирасполя.

Вадим Красносельський, президент Придністровської Молдавської Республіки
Вадим Красносельський, президент Придністровської Молдавської Республіки

Заяву прокоментував військовий експерт Володимир Бондаренко телеканалу I-UA.tv.

«Думаю, що це чергова провокація росії, бо, як ми знаємо, Придністров'я давно контролюється росією. Зараз це робиться для того, щоб кинути тінь на святу боротьбу України проти рашизму. До цього підключаються люди з однозначною репутацією, і росіяни у вигляді Лаврова, і невизнаний президент білорусі лукашенко. Я не здивуюся, якщо знайдуть якийсь людоїдський режим і теж звинуватять Україну. Чи немає зараз нічого важливішого для нас, як саме боронити свою землю в умовах цих постійних обстрілів? Хіба нам до геополітики, так ще й в умовах, коли з космосу видно сірникову коробку і все прозоро?» — зазначив він.

Заява про запобігання «теракту» в Придністров'ї проти посадовців нібито за вказівкою СБУ була не першим звинуваченням українців. Раніше нові розвіддані США вказали на те, що за атакою на «Північний потік», ймовірно, може стояти українська група.

«Зрозуміло, що Україна зараз бореться та розраховує на нові поповнення озброєння, зокрема зброї дальнього радіуса. І в цей час спроба урівняти Україну з росією могла б це унеможливити, бо, за даними західних джерел, у росії залишилося ресурсів усього на три місяці війни. Я думаю, зараз ці провокації будуть продовжуватися, але з чорного кота білого не зробиш, а на білого лебедя скільки не кидай бруду, він відмиється, як Україна», — додав експерт.

Водночас Молдова не фіксувала жодної «підготовки до теракту» у Придністров'ї, в якій звинувачують СБУ. Як повідомили в Бюро реінтеграції Молдови, наразі ситуацію розслідують компетентні національні органи.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.