Підняття тарифів під час війни буде злочином з боку НКРЕКП та влади — експерт

Зростання комунальних тарифів в Україні під час війни відбудеться задля заробляння надприбутків олігархами.

Підняття тарифів
Підняття тарифів

Про це заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Розмови про підняття тарифів на електроенергію та інші комунальні послуги — відбуваєються по вказівці олігархічної системи, яка має у власності всі обласні енергетичні компанії. Ця система монопольно через лобістські угрупування та корупцію встановлює бажані для неї тарифи. Тобто, вкидуючи в інформаційний простір тему про підняття тарифів, власники і розпорядники грошових потоків енергетичних компаній дивляться чи суспільство прийме в теперішніх воєнних умовах підвищення тарифів. Адже олігархи навіть під час повномасштабного вторгнення рф, переслідують єдину мету — отримання надприбутків, щоб як Ахметов жирувати незалежно від того в яких умовах знаходиться наш народ і купувати яхти за 200 млн. доларів США під час війни. Для них абсолютно байдуже, чи спроможні населення та економіка витримати підняття тарифів під час війни. У них одна мета — заробляння надприбутків», — каже В.Жердицький.

Віктор Жердицький, підкреслив, що підняття тарифів буде злочином з боку НКРЕКП, Кабміну, Ради та партії «Слуга народу» на чолі з президентом Зеленським.

«Підняття будь -яких тарифів під час війни — це злочин проти народу. Адже у людей немає коштів для повносправного існування. На сьогодні більше 50% українців, які залишилися в країні є бідними. Більше 30% на межі зубожіння. Тому піднімати тарифи, кажучи, що окремим категоріям громадян на 40−50 грн підняли пенсію — злочин проти народу. Такі дії влади лягають в тому ж напрямку, в якому зараз працює імперська машина рф — знищення українців. Адже підвищення тарифів погіршує низький матеріальний стан суспільства та робить менш життєздатним наше населення, тобто менш готовим до опору. Пам’ятаємо, що українці постійно роблять великий вклад у забезпечення нашої армії. У нас насправді народна армія. Погіршення матеріального стану українців через підняття тарифів призведе до зменшення можливостей людей забезпечувати армію, що призведе до послаблення нашої обороноздатності», — каже експерт.

Він нагадав, що послаблення обороноздатності в Кримінальному кодексі України трактується як зрада батьківщини.

«Ці дії саме так потрібно трактувати. Хто б в них не приймав участь. НКРЕКП, відповідні експерти чи керівники обленерго», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що попри війну влада запланувала двоетапне зростання тарифів на воду — з 1 квітня та 1 липня 2023 року. Така інформація є на сайті НКРЕКП.

Читайте також


За час повномасштабної війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20% - Андрій Павловський

Не дивлячись на обіцянки президента В. Зеленського, не підвищувати тарифи, за даними Держстата, за рік в Україні комуналка подорожчала на 12,7%. Чи варто чекати чергового підвищення ціни на електроенергію, газ, водопостачання та як захистити права громадянам, чиє житло зазнало руйнування, журналісти запитали в експерта з соціальних питань Андрія Павловського.