Конфлікт між Ізраїлем, Іраном та США: де слід чекати удару

Якщо Іран отримав ядерні технології від росії, та почав їх запроваджувати, то очевидно слід чекати удару, по тих місцях, де зосереджені ці ядерні технології.

Конфлікт між Ізраїлем, Іраном та США
Конфлікт між Ізраїлем, Іраном та США

Про це в коментарі i-ua.tv розповів експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«Конфлікт може і не перейти в гарячу фазу, якщо постачання ядерних технологій до Ірану ще не відбулося. Але, судячи з непрямих даних, перш за все, що Іран різко почав постачати зброю до рф, а офіційні посадовці Ізраїлю заявили, що їх терпіння дійшло до межі, схоже москва таки передала ядерні технології Ірану. Хоча доказів ніяких немає. Якщо цього не сталося, то і конфлікту не буде. Однак, якщо ж це сталося, то Ізраїль, вже один раз вчинив акт — зруйнувавши ядерну станцію, яка була в Іраку. Якщо ж Іран отримав ядерні технології від росії, та почав їх запроваджувати, то очевидно слід чекати удару, по тих місцях, де зосереджені ці ядерні технології. Очевидно, мова йде про центрифуги, де відбувається збагачення урану», — каже експерт.

За його словами, Ірану зараз найбільше потрібні ядерні технології.

«Перш за все, технології збагачення урану, щоб створити свою ядерну зброю та вдарити по всім, хто проти ідей радикального ісламізму. Не будемо плутати їх з мусульманством. Тобто зараз в світі відбувається зіткнення примітивних агресивних цивілізацій, які прагнуть примітивних цілей та готові застосовувати для цього сучасну зброю. Цей конфлікт був неминучим. Він назрівав з 15 ст., коли була створена колоніальна система, суть якої було заморожування розвитку поневолених народів, які хотіли звільнення», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Пентагоні заявили, що найближчим часом Ізраїль почне військову операцію проти Ірану. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін після зустрічі з прем'єрміністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху. Він пояснив, що Америка не дозволять Ірану придбати ядерну зброю

Рекомендовані публікації