Людство може думати одночасно, — Валерій Пильгун про оновлення ChatGPT

OpenAI офіційно анонсувала оновлення GPT-4 — більш потужну версію штучного інтелекту. Первинна нейросітка, яка була створена на початках, просто перейшла на новий етап розвитку.

OpenAI анонсувала оновлення GPT-4
OpenAI анонсувала оновлення GPT-4

Про це повідомив голова профспілки працівників соціальних установ і ГО Валерій Пильгун у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Для нас це здається швидким розвитком, але вона розвивається, як і людина, повільно. Тому що те, що чат почав краще обробляти запити, не означає, що чат набув якихось надможливостей. Єдине, до чого ми йдемо, що нейросітка стає складнішою, на її основі створюються нові нейросітки, які доповнюють її. Якщо брати загальну кількість нейросіток, то вона складає декілька десятків. Кількість нейросіток можна порівняти з кількістю нейронних зв'язків у людському головному мозку, там мільярди цих зв'язків. Тому поява первинних сіток — це добрий знак», — зазначив він.

Водночас, за його словами, навіть десятки нейросіток не можуть поки створити єдиного фрагмента — первинного штучного інтелекту.

«Поки нейросітка розвивається, набуває якогось статусу, то вона йде за своїм програмним ритмом. А ChatGPT-4 — це лише чат, який з тексту перейде на картинки. Попередня версія давала умовно 256 символів у текстовому форматі. Тепер сітка зробила 25 тисяч символів, і це значно збільшить можливості співпраці людини у вільній версії з ChatGPT. Тобто нам буде доступна одночасно всьому людству можливість конкурентної здатності», — розповів експерт.

Якщо якісь люди будуть сприймати розвиток штучного інтелекту з острахом, на його думку, це означає, що в них є лише страх перед знаннями.

«Спільна база знань тепер доступна нам усім. Тепер це все починає первинно візуалізуватися. Таким чином ваш текст і ваше візуальне сприйняття цього тексту об’єднується в уяву. Тобто в нас є оцифрована уява, тепер ми маємо вийти на новий рівень комунікації та фактично поділитися своїми думками. Основним соціальним капіталом зараз починає ставати саме обмін думками, тобто людство може думати одночасно. Наша спільна енергія думки — це новий вид енергії, це нова цивілізація», — додав Пильгун.