Таке враження, що хтось хоче навмисно призвести до того, щоб частина солдат пішла на Київ, — військовий

Градус невдоволення наростає. Коли треба було ставати на захист у лютому 2022 року, ніхто нікого не питав, усі пішли добровільно. А зараз саме тих пасіонаріїв, які мають підвищений рівень патріотизму, жагу до справедливості, починають пригнічувати.

Таке враження, що хтось хоче навмисно призвести до того, щоб частина солдат пішла на Київ, — військовий

Про це заявив офіцер-фронтовик і правозахисник Сергій Горбаченко в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Багато хто говорить про совок, а в нас зараз гірше, ніж при тому совку. Є генеральна лінія партії, ніхто не має права мати свою окрему думку. Купол чітко зазначив, що за рік люди вже стали більш-менш „обстріляні“, але командування не жаліє їх, за рахунок чого в нас великі втрати. Якщо стати зверху над процесом, то ми бачимо, що в нас взагалі захист Батьківщини доводиться до абсурду. Ті самі поліцейські відловлюють людей на вулицях, хоча могли зайняти позиції на нулі. Оцих „необстріляних“ хочуть затягнути на нуль, і люди починають боятися. Купол чітко сказав, що люди, які вже пройшли бойові дії, більш „обстріляні“, по-іншому ставляться навіть до перебування на передовій. Їх треба берегти, щоб саме вони були прикладами для свіжих сил», — зазначив він.

Військовий сказав, що це не сподобалося тим, хто зайняв крісла в провладних кабінетах. Наразі вони своїми діями деморалізують бійців.

«Якщо брати стратегічно, то таке враження, що хтось хоче навмисно призвести все до того, щоб частина солдат розвернулася та пішла на Київ, тим самим підіграти путіну, тобто послабити фронт. Таке враження, що саме ізсередини, з Києва йде підрив», — додав Горбаченко.

На його думку, можливо, це взагалі систематичний саботаж, направлений на деморалізацію пасіонаріїв-добровольців.

«Якщо дивитися на все в купі — закон 8271, яйця по 17 грн, закон 4210, зняття преміальних за бойові, підвищення заробітної плати та премій „цепним псам“, вибіркова мобілізація на вулицях пересічних громадян, а не відповідно до правового порядку згідно поіменного наказу про мобілізацію, інші закони направлені на деморалізацію військових, — хтось саме хоче підштовхнути до бунту ЗСУшників… І готує до цього суспільство…», — підсумував офіцер.