Чи арештують путіна — відповів суддя Конституційного Суду у відставці

Має відбутися спеціальний трибунал по росії. Однак МКС може засудити президента рф в. путіна та інше керівництво рф лише тоді, коли вони будуть в кайданках.

Чи арештують путіна – відповів суддя Конституційного Суду у відставці
Чи арештують путіна – відповів суддя Конституційного Суду у відставці

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

" Для мене була несподіваною така «акція» МКС. Однак на цьому етапі — аплодую такому рішенню. Кілька місяців тому вже були розмови про міжнародний трибунал по відношенню до злочинів рф в Україні. Тому має відбутися трибунал аналогічний за Нюрнбергським. Поки не відомо, коли відбудеться трибунал. Проте, якщо МКС взяв на себе таку ініціативу — видачу ордеру на арешт путіна, то це справа часу. Але іншого документу поки немає. Однак немає заочного засудження. Воно має відбутися безпосередньо. При цьому, що українське кримінальне законодавство передбачає заочне засудження. Тому МКС може засудити путіна та інше керівництво рф лише тоді, коли вони будуть в кайданках. В цьому є політичні моменти, бо невідомо, коли путін сяде на лаву підсудних", — каже експерт.

В. Шишкін підкреслив, що всі країни, що підписали Римський статут, мають арештувати путіна, якщо він буде знаходитися на їх території.

Він зазначив, що ордер на арешт в. путіна було видано у зв’язку з викраденням дітей.

" При цьому у Нюрнбергу судили за воєнні злочини, злочини проти світу та людства. В України є всі ці злочини. Зокрема, розстріл, вбивства, катування цивільного населення. Руйнування медичних закладів, пологових будинків, знищення музеїв", — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що у Нюрнбергу судили не лише фізичних осіб, а й політичні та державні інститути націонал -соціалістичної Німеччини. Були засуджені СС, СД та Гестапо.

" Тобто 4 юридичних особи разом з фізичними. Тому має бути трибунал по росії, на якому повинні предстати перед судом не лише фізичні особи, а і певні державні інституції. Наприклад, керівництво партії «Єдина росія». Адже вони голосували за анексію Криму та референдуми", — зазначає суддя у відставці.

Рекомендовані публікації