На патріарха кирила мають накласти анафему — експерший заступник Генпрокурора

Вселенський патріарх Варфоломій назвав російську православну церкву відповідальною за воєнні злочини рф в Україні. Наступний крок — накласти анафему на патріарха кирила.

патріарх кирилло
патріарх кирилло

Про це в коментарі i-ua.tvзаявив перший заступник Генерального прокурора України у 2014-му Микола Голомша.

«Розцінюю виступ Вселенського патріарха Варфоломія, як відображення правдивої інформації про роль російської православної церкви у розв’язанні та веденні війни в Україні вже тривалий час. рпц повністю дискредитувала себе у питанні війни проти України. московські попи благословили та освячували військових та бронетехніку снаряди, стрілецьку зброю проти України. Вони видавали відповідні агітки, в яких писали, що українців треба вбивати. На території України московські попи переховували бойовиків, терористів, зброю і розповсюджували антиукраїнську літературу, а також пропаганду, що суперече принципам, які сповідує Українська православна церква», — каже М. Голомша.

Він підкреслив, що вже є ряд кримінальних проваджень проти діяльності УПЦ мп на території України. Зокрема, це стосується храмів, де була виявлена антиукраїнська література, пропагандистська діяльність та пособництво ведення війни проти України.

«Крім того, московські попи відмовлялися відспівувати наших героїв та хрестити дітей учасників АТО. Все це дає підстави Вселенському патріарху не тільки засудити дії рпц, яка не є канонічною, а дати правову оцінку дій на світовому рівні, відповідно до українського законодавства. Верхівка рпц повинна бути засуджена. Це може бути анафема кирилу, який благословив війну. Тому Вселенський патріарх має повні підстави вжити наданою йому силою повноважень відповідних заходів по відношенню до Кирила та верхівки духовенства, які мають бути покарані за підтримку злочинів проти людяності, які творила армія рф після благословення рпц», — зазначає експерший заступник Генпрокурора.

Нагадаємо, що Вселенський патріарх Варфоломій назвав російську православну церкву відповідальною за війну в Україні, заявивши, що російська влада використовує її в якості «інструменту для досягнення своїх стратегічних цілей.