Скасування пільг військовим: Третьякову треба судити за держраду та заколот проти народу — правозахисник

Після того, як депутат від Слуги народу Галина Третьякова заявила, що Верховна Рада може скасувати пожиттєві пільги для ветеранів, її треба судити за держраду та заколот проти українського народу.

Галина Третьякова
Галина Третьякова

Про це заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Закон не може шкодити нашим захисникам. Особливо, коли вони захищають територіальну цілісність. Тому фракція повинна негайно усунути Третьякову та притягнути її до кримінальної відповідальності. Під час воєнного стану такі дії депутата є неприпустимими. Це державна зрада та заколот проти українського народу. У Третьякової немає повноважень, щоб піти проти українського народу», — каже Д. Павліченко.

Правозахисник звернувся до президента Володимира Зеленського та СБУ, які мають негайно розпочати досудове розслідування.

«Такі заяви депутата Третьякової — державна зрада. Це напряму вказує, що вона є колаборантом та проводить дії на користь іншої держави. Адже своїми діями вона підриває моральний дух нашої армії. Військові захищають нас на фронті, а ми маємо захистити їх права в тилу. Адже вони віддають своє життя за Україну», — каже правозахисник.

Він зазначає, що СБУ має дізнатися, хто спонукав нардепку робити такі гучні заяви.

«Тобто органи мають дізнатися, хто уповноважив Третьякову підривати бойовий дух захисників під час війни. Адже недодепутатів треба усувати. Відповідну заяву підготую та подам в її в СБУ», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що у Верховній Раді пропонують встановити стипендії для військовослужбовців після демобілізації, які вони отримуватимуть протягом двох-трьох років. При цьому пожиттєві пільги можуть скасувати. Про це заявила голова комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова. За її словами, існує велика проблема з пожиттєвими пільгами учасників бойових дій, які у свій час передбачили політики в чинному законодавстві без урахування спроможності державного бюджету. Низка цих пільг не працює", — сказала вона. Третьякова зазначила, що навіть у мирні часи таку кількість пільг бюджет не може компенсувати.