Росіяни майже дійшли до центру Бахмута, — ISW

Американський інститут вивчення війни (ISW) констатує просування росіян у Бахмуті — з півдня до центру і на північному заході міста.

Росіяни майже дійшли до центру Бахмута
Росіяни майже дійшли до центру Бахмута

Аналітики ISW пишуть, що засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин був 27 березня в будівлі Бахмутської 5-ї школи — це менше кілометра на південний схід від міськради Бахмута.

Крім того, ISW повідомляє, що росіяни просунулися на північному заході міста, в промзоні і вздовж вулиць Зелена і Олександри Колпакової — це у кількох кілометрах від самого центру Бахмута.

У штурмі Бахмута найманцям з ПВК «Вагнер» допомагають регулярні частини російської армії.

Окремо Інститут вивчення війни висловлює припущення, що якісь найбільш боєздатні частини приватної компанії могли перекинути і на Авдіївський напрямок.

«Російське військове керівництво в останні тижні могло вирішити відправити певні частини „Вагнера“ в район Авдіївки, щоб підтримати виснажені і низькоякісні частини „ДНР“, які намагаються взяти цей населений пункт. Якщо такі бійці „Вагнера“ справді воюють під Авдіївкою, це може пояснювати обмежені тактичні успіхи РФ в цьому районі в останній тиждень», — йдеться в звіті ISW.

Нагадаємо, кілька місяців російська пропаганда анонсувала «великий наступ» армії рф на фронті в Україні. За словами представника Вадима Скібіцького, загальна бравада окупантів більше ґрунтувалася на дезінформації і загальній переоцінці власних можливостей. В реальності ж вони зіткнулися із неможливістю вести наступ на кількох напрямках одночасно.