Нейросітка-казкар, нейросітка договору: експерт розповів про нові види штучного інтелекту

Десятки нейросіток, які створені для того, аби працювала інфраструктура, виокремлюються за видами, вузькоспрямованою спеціалізацією.

Нейросітка-казкар, нейросітка договору: експерт розповів про нові види штучного інтелекту

Про це заявив голова профспілки працівників соціальних установ і ГО Валерій Пильгун у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Якщо люди дивуються, що ChatGPT-4 придумує нові вигадані речі, то це можна порівняти з тим, що ця нейросітка розказує казки. Це нейросітка-казкар», — пояснив він.

Ще один вид — нейросітка договору, яку, на думку експерта, необхідно створити в Україні.

«Коли ми говоримо про новий суспільний договір, то певно навіть узгодження його тексту досить складна річ. Цим мають займатися люди, відповідно є оплата праці, є затрати, які ніхто не хоче нести. Але це суспільно значущий продукт. І саме оптимізацію цих затрат на виникнення нового суспільного договору через нейросітку можна було досить ефективно використати в сучасній технології та відповідно цим пришвидшити розвиток українського суспільства. Тому що у війні з росією ми маємо перемогти саме в інтелектуально-ідеологічній сфері», — наголосив голова профспілки.

За його словами, українське суспільство має запропонувати цей сучасний ідеологічний потужний меседж, який би викликав заздрість у росіян, і вони б захотіли жити, як українці.

«Тобто ми маємо показати їм цей соціальний стандарт, який значно вищий по якості. Це приклад, як ми швидко, ефективно досягли цього суспільного договору, як ми ним скористалися та як ми отримали від цього матеріальний дивіденд. Такий приклад був би випереджальною соціальною технологією. І використання нейросітки при цьому досить логічний підхід», — додав Пильгун.