Експерт розповів, як правильно побудувати військово- патріотичне виховання українців

Історію ми повинні написати правильно та закладати в голову молоді виховальний процес.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив перший Генпрокурор України, добробатівець, Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Головне питання сьогодні, наскільки ми вносимо лепту у виховальний процес на героїзмі попередніх поколінь. Зокрема, героїв Крут. Ми не повинні забувати участь українців у Другій світовій війні. Причому українців, які воювали в ОПА, українців, які воювали в американсько- англійських військах, в польській та радянській армії. Чомусь мало хто згадує, що прапор перемоги над рейхстагом підіймав лейтенант українець. Українці воювали за власну країну в рядах інших військ проти окупантів України. Історію ми повинні написати правильно. І закладати в голову виховальний процес обов’язково. Інакше у нас весь час буде комплекс меншовартості», — каже експерт.

За його словами, декомунізацію і дерусифікацію треба проводити з розумом.

«Я за те, щоб провести декомунізацію і дерусифікацію. Проте ми маємо це робити з розумом. Леся Українка жила та писала за часів російської імперії. Але чому ми світові таланти кидаємо москалям. До речі, Іван Франко писав німецькою, і що ми тепер його віддамо? Крім того, американці написали, що Рєпін та Айвазовський — українські художники в музеях США. Тому головне не втрачати голову», — резюмує експерт.