Виселення московських попів з Лаври може затягнутися — правозахисник

Представники УПЦ мп грають на релігійних почуттях наших громадян, тому їх виселення з Києво-Печерської Лаври може затягнутися.

Виселення московських попів з Лаври може затягнутися
Виселення московських попів з Лаври може затягнутися

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Уже було встановлено, що московські попи, це не просто колаборанти, а відділ ФСБ на території Лаври. Тому на них потрібно відкривати кримінальні провадження та розпочинати судове розслідування. Тим більше вони надавали в своїх проповідях підтримку російської агресії. Тобто вони підтримувала військову агресію проти України. Було пройнято політичне рішення, тому московські попи мають звільнити приміщення Лаври. Однак є певна процедура, тому вони пішли по процедурі судової тяганини. Все це може затягнутися на певний час», — каже експерт.

Він підкреслив, що це не просто колаборанти, а відділ ФСБ, який немає ніякого відношення до релігії.

«Проте вони грають на релігійних почуттях наших громадян. Тому влада, ЗМІ, суспільство мають доносити людям правду. Тобто, що відділ ФСБ ніякого відношення до релігії немає. Крім того, в Лаврі велося незаконне будівництво, тому по кожному факту треба відкривати кримінальне провадження, та притягати їх до відповідальності. Тільки так їх зможемо видавити з Лаври. Вони тримаються за цю святиню, щоб мати вплив на українських громадян. Тому представники УПЦ мп ведуть себе дуже нахабно», — зазначає експерт.

Суспільство має зрозуміти, що УПЦ мп немає ніякого відношення до України, тому їх треба поступово в законному поряду прибирати з країни.

«Представники УПЦ мп плутають релігію з майном. Хоча релігія до майна українського народу немає ніякого відношення. Якщо до Лаври не пускають представників Мінкульту, то треба відкривати провадження. З’ясовувати, хто на якій підставі не пускав. Хто організував збори людей, які не пускали комісію до Лаври. Якщо віруючі мп не розуміють, що вони порушують закон, то треба відкривати впровадження», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що Комісія Міністерства культури та інформаційної політики щодо приймання-передачі державного майна Києво-Печерської лаври знову не змогла потрапити на територію монастиря для проведення перевірки.

Так, станом на 9:40 ранку представники комісії прийшли, як і 30 березня, до 111 корпусу лаври, але священнослужителі та парафіяни перешкоджали потраплянню їх усередину будівлі. Після цього комісія ухвалила рішення у п'ятницю завершити свою роботу.

Згодом стало відомо, що комісія Мінкульту має намір звернутися до поліції, а також подати позов до суду щодо усунення перешкод користування майном.