Адвокат: дати головувати рф в Радбезі ООН — це нонсенс

Заяви, про те, що неможливо виключити рф з Радбезу ООН — політичні маніпуляції.

Виключення рф з ООН
Виключення рф з ООН

Про це заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Те, що росія досі знаходиться та голосує в Радбезі ООН, виключно політичне рішення. Адже колективна безпека — це міф. В свій час вже Ліга Націй довела свою неспроможність захищати мир у світі. Те саме зараз відбувається з ООН. Заяви, про те, що неможливо виключити рф з Радбезу ООН — політичні маніпуляції. Адже немає політичної волі та бажання цього зробити. Всі юридичні механізми для цього існують. Тому для цього потрібно виключно вольове рішення. Виключення рф з Радбезу ООН стане доказом для всього світу, що росія це країна терорист і з нею ніхто не буде вести розмови. Адже рф напала на сусідню країну», — каже адвокат.

Він підкреслив, що якщо рф виключають зі складу ООН, то все одно для громадян рф залишаться певні механізми захисту.

" На жаль в ООН бояться прийняти рішення про виключення рф, тому шукають різні приводи цього не робити. Хоча не бачу жодних проблем виключити рф з ООН. Тим більше не дати їй головувати в Радбезі ООН в квітні. Насправді дати головувати рф в ООН — це нонсенс. Це ставить під сумнів наявність колективної безпеки та її необхідність. Україні та іншим країнам треба думати, щоб створювати свої власні військово- політичні блоки для захисту своїх інтересів. ООН не виконує свої функції, тому прийшов час розпустити цю організацію. В такому вигляді, як вона зараз, подальше існування ООН не має жодного сенсу", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що США вважають, що під час свого головування в Раді безпеки ООН росія продовжуватиме поширення дезінформації та виправдовувати свої злочини проти України. Та шляху запобігти цьому місячному головуванню не було, заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Як відомо, щомісяця у Радбезі ООН змінюється країна, що головує. Росія, яка розв’язала найбільшу з часів Другої світової війну в Європі, є постійним членом організації і головуватиме весь наступний місяця.