Пилипенко: Сьогодні Збройні Сили України — це найкращі миротворці

Віктор Орбан заявив, що країни ЄС близькі до обговорення питання відправки в Україну «миротворчих місій».

Віктор Орбан
Віктор Орбан

Володимир Пилипенко, юрист, народний депутат VI-VII скликань і керівник Українського центра соціально-правових досліджень, прокоментував заяву телеканалу I-UA.tv.

«Я переконаний, що заява Орбана — це примітивна маячня, яка немає нічого спільного з реальністю. Не може бути жодної миротворчої місії в цьому випадку, тому що миротворчі місії ООН призначаються Радою Безпеки. Якщо навіть припустити, що Рада Безпеки проголосує за миротворчу місію, то як бути з резолюцією Генеральної асамблеї ООН, яка засуджує агресію росії та вимагає вивести війська з окупованої території України? Відповідно, росія буде голосувати проти такої миротворчої місії, враховуючи резолюції Ради Безпеки ООН, бо їй доведеться вивести війська на кордони 1991 року», — вважає він.

Експерт впевнений, що проти такої місії буде й сама Україна.

«Ми просили миротворчу місію ООН п'ять років тому, до повномасштабного вторгнення, для того, щоб забезпечити врегулювання гібридної агресії росії на Донбасі та вивезти російські війська. Але сьогодні Збройні Сили України — це найкращі миротворці, які можуть бути, тому що ми звільняємо свою територію. Нам не потрібні жодні миротворці. Нам потрібні тільки зброя, винищувачі, військова допомога», — наголосив юрист.

На його думку, Орбан розуміє, що такою заявою він хіба що вислужується перед путіним.

«Або, можливо, він і ретранслює сигнал путіна, який розуміє, що програє війну. Тому я вважаю, що такі заяви нічого не мають спільного з реальністю. Миротворча місія неможлива, поки не будуть звільнені всі території України в межах її кордонів 1991 року», — підсумував Пилипенко.