Вступ Фінляндії до НАТО є символічною перемогою України над рф - експерт

Ратифікація вступу Фінляндії до НАТО свідчить, що росія остаточно визнана, як агресивна держава, яку почали боятися сусідні держави, що більше півстоліття були нейтральними по відношенню до москви.

Вступ Фінляндії до НАТО
Вступ Фінляндії до НАТО

Про це у коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Остаточно зафіксовано новий якісний етап у розвитку НАТО. Це означає, що значно збільшилася довжина кордону між країнами НАТО та рф. Це фіксація того, що росія через рік війни, яку позицініювала, як те, щоб відсунути від своїх кордонів загрозу НАТО. А по суті, вони отримала маже 1300 км додаткового кордону з НАТО. Тому росія остаточно визнана, як агресивна держава, яку почали боятися сусідні держави, які більше півстоліття були нейтральними по відношенню до москви. Ми зараз фіксуємо остаточне приєднання Фінляндії до НАТО, а це означає провал всієї російської риторики з приводу НАТО», — каже експерт.

За його словами, якщо на території Білорусі будуть побудовані місця збереження обладнання для ТЯЗ рф, то у відповідь НАТО може вдатися до паритетних кроків.

" Якщо до приєднання Фінляндії до НАТО йшлося про розміщення тактичних ядерних зарядів на території Польщі, неподалік кордонів. Тепер же така можливість виникає і на території Фінляндії. Тобто тактичні ядерні заряди можуть з’явитися біля російсько- фінляндського кордону. А це 140 км до кордону від Петербургу. Це означає, що на території Фінляндії може з’явитися Натівське озброєння, яке здатне нести тактичні ядерні заряди. Це буде ще одним прикладом, коли путін всіх у лапках переграв", — зазначає експерт.

Він підкреслив, що вступ Фінляндії до НАТО не вплине на війну в Україні.

«Проте для України це символічна перемога. Війна, яку путін розв’язав проти України, йшла в контексті, щоб не допустити наближення НАТО до кордонів рф. По суті виходить, що кордон НАТО збільшився за рахунок Фінляндії. Ця історія ще раз акцентує на лицемірстві кремля. Тобто, що він вигадав історію з НАТО, щоб приховати свої реальні імперіалістичні плани по відношенню до України. Насправді виявилося, що НАТО тут ні до чого. По суті, вступ Фінляндії до Альянсу є маленькою символічною перемогою України над рф», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Фінляндія виконала всі кроки для набуття повноправного членства в Північноатлантичному альянсі після того, як її вступ 30 березня ратифікувала остання з тридцяти країн організації — Туреччина.