ChatGPT: загроза кібератак чи можливість створення суспільного договору

Гендиректор компанії OpenAI, яка створила ChatGPT, стурбований, що штучний інтелект може бути використаний для широкомасштабної дезінформації та кібератак.

ChatGPT: загроза кібератак чи можливість створення суспільного договору

Про це сказав Сем Альтман в інтервʼю Forbes. Голова профспілки працівників соціальних установ і ГО Валерій Пильгун прокоментував заяву гендиректора журналістам телеканалу I-UA.tv.

«Нейросітками можна користуватися як в позитивному сенсі, так і в негативному. ChatGPT абсолютно підходить для формування того ж самого фейку, для генерації фейкових новин», — зазначив експерт.

Він вважає, що за допомогою нейросітки можна створити суспільний договір для всіх громадян планети.

«Умовний цивілізаційний суспільний договір створити. Але до цього управлінці не додумуються, вони не дають таких продуктів. А от використати ChatGPT для того, щоб роз'єднати людей, зіштовхнути лобами один народ з іншим, можуть. Аби тільки управлінці до цього додумалися… Простими діями можна насправді робити і хороші речі, і погані», — додав він.

Нагадаємо, Європол попередив про потенційне зловживання чат-ботом ChatGPT у спробах фішингу, дезінформації та кіберзлочинності.