Литвин разом з Януковичем має сидіти на лаві підсудних — суддя Конституційного Суду у відставці

Ексспікер Володимир Литвин разом з колишнім президентом Україні Віктором Януковичем має сидіти на лаві підсудних по статті держзрада за підписання та ратифікацію базування чорноморського флоту в Севастополі.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це в під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Харківські угоди про подовження базування чорноморського флоту в Севастополі та на певних військових пунктах Криму. Тобто це той договір, який було ухвалено в 1997 році за період правління Кучмою на 20 років. А в 2010 році Янукович його банда та москалі разом перепідписали новий договір на 49 років зі змогою пролонгації. Тобто мова йде про Харківські угоди, які я назвав Харківською зрадою», — каже експерт.

Варто зазначити, що в квітні цього року виповниться 13 років, як були ратифіковані ці харківські угоди.

В свою чергу В. Шишкін не знає, чому так пізно зробили подання до Конституційного Суду щодо перевірки на відповідність основному закону угоди про базування чорноморського флоту в Севастополі, яку було підписано тодішнім Президентом України Януковичем 21 квітня 2010 року.

«Чому це так пізно зробили? Хочу це питання задати нашому попередньому та нинішньому президенту. Чому не раніше?», — підкреслює експерт.

Він зазначив, що харківські угоди — це 111 стаття Кримінального кодексу України — держзрада. Тому екс- президента В. Януковича варто притягати до відповідальності і за харківську зраду.

«У Януковича та у всієї банди, яку очолював спікер Ради Литвин по ратифікації, не було Конституційних підстав та прав підписувати та ратифікувати зрадницькі харківські угоди. Тому В. Литвин разом з Януковичем має сидіти на лаві підсудних по 111 ст. У нас є 17 ст. Конституції, 7 частина, яка категорично забороняє перебування іноземних баз на українській території», — каже експерт.