Спорт не може бути поза політикою — Національна Федерація Самбо України

В Україні йде війна, а заяви Міжнародного олімпійського комітету про те, що спорт має бути поза політикою — це знущання.

Вадим Рогач
Вадим Рогач

Про це під час ефіру заявив президент Національної Федерації Самбо України Вадим Рогач.

«Йде війна, і те, що робить керівництво Міжнародного олімпійського комітету, в тому числі його голова — це знущання. В Міжнародному олімпійському русі є поняття олімпійської хартії. Вона написана, як частина міжнародних відносин. Вона має впливати на становлення миру та єднання народів. А зараз ми маємо ситуацію навпаки. Тому іноді здається, що Міжнародний олімпійський комітет живе на іншій планеті. Проте цього не може бути. А фраза спорт поза політикою — це не правильно. Так не може бути, адже є міжнародні суспільно- політичні відносини, які складаються з різних відносин між країнами. Зокрема, політичні, економічні, громадські, культурні та спортивні. Тому що спорт це пропаганда здорового способу життя та дружби народів. Спорт не може бути поза політикою, тому що це частина політики та розвитку цивілізації», — каже експерт.

За його словами, основу олімпійської збірної рф складають представники відомств росії.

«В Україні теж так. Це стосується більшої частини олімпійських та національних збірних. Це дозволяє підтримувати спорт та спортсменів. Коли ж росія йде з війною та чинить геноцид проти українського народу, а Міжнародний олімпійський комітет вважає, що недопущення до змагань білоруських та російських спортсменів має відбуватися на розсуд Міжнародної федерації. А вона якраз дивиться на Міжнародний олімпійський комітет та чекає, що він скаже. А чому тоді мають гинути українці? Українські спортсмени гинуть на фронті та у власних будинках, які знищує росія», — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації