Повідомлено про підозру екскерівнику ДП «Антонов», через службову недбалість якого знищено «Мрію»

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора колишньому генеральному директору ДП «Антонов» повідомлено про підозру у службовій недбалості.

Повідомлено про підозру екскерівнику ДП «Антонов», через службову недбалість якого знищено «Мрію»

За даними слідства, екскерівник держпідприємства з 30 січня по 24 лютого 2022 року неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна. Внаслідок цього транспортний літак АН-225 «Мрія» своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення рф на територію України, не було транспортовано з небезпечної зони — аеродрому АТП «Антонов» у смт. Гостомель Київської області.

В результаті обстрілів військовослужбовцями держави-агресора повітряне судно було знищено. Державі завдано майже 8,5 млрд грн збитків.

Раніше йому було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань щодо охорони та оборони аеродрому (ч. 2 ст. 114−1 КК України).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Києві та Київській області та Кіберполіції Нацполіції України.

Нагадаємо, на початку широкомасштабного вторгнення російські війська знищили один із найбільших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія». Це сталося в аеропорту Гостомеля, де флагман української авіації перебував на ремонті.