Розмови про перемир’я: чи підштовхнуть Україну до перемовин з рф

Своїми заявами екс-посол України в Німеччині, а нині заступник голови МЗС Андрій Мельник показав негативні тенденції всередині Німеччини.

в.путін та О. Шольц
в.путін та О. Шольц

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Заяви Мельника про нові колективні заклики до перемир'я і переговорів, поки не варто сприймати серйозно. Мельник дипломат, який відрізняється неймовірною не дипломатичністю своїх висловлюваннях. Це інколи допомагає Україні показати своє невдоволення проросійським настроям в Німеччині. Проте це за рамками дипломатії. Зазвичай дипломати цього не роблять. Проте в у Мельника скандальна манера спілкування, але це допомагає Україні висловити свою точку зору. Мельник правильно вчинив, що показав негативні тенденції всередині Німеччини», — каже експерт.

При цьому експерт не відкидає, що зараз відбуваються різні перемовини про завершення війни в Україні на різних рівнях.

«Так потрібно. Перемовини мають проводити військові та дипломати. Це тихий перемовний процес, який йде у стороні, а вже інша справа публічна позиція проте країни готові до перемовин. Думаю, що Україна не готова до публічних перемовин», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що в Німеччині з'являються нові колективні заклики до перемир'я і переговорів. Про це заявив заступник голови МЗС Андрій Мельник.