Чи дійсно Єгипет планував таємно постачати ракети до рф?

Такими інформаційними маніпуляціями може займатися росія та Іран, якому вигідно посварити Єгипет та США.

Чи дійсно Єгипет планував таємно постачати ракети до рф
Чи дійсно Єгипет планував таємно постачати ракети до рф

Про це в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Різні вкиди, які зараз з’являються в ЗМІ, не варто сприймати, як факти. Це схоже на інформаційні компанії, які можуть бути не пов’язані з реальною ситуацією. Адже зараз відбуваються зливи, які сфокусовані на відносинах між різними країнами. Тобто кожного дня відбуваються вкиди інформації для того, щоб спровокувати загострення. Цього разу в фокусі уваги опинився Єгипет. Тут питання, чи є у Єгипта така велика кількість непотрібних ракет, щоб продавати їх рф? Тому є великі сумніви, що Єгипет міг розглядати таку можливість», — каже В. Воля.

За його словами, всі ці зливи — не секретна інформація, а маніпуляція інформацією, яка була у відкритому доступі.

«Відбувається велика інформаційна компанія. Дуже каламутна. Не виключаю, що тут і гонитва за сенсаціями від певних провідних ЗМІ для переглядів. З іншого боку, у цій каламутній воді різні спецслужби зацікавлені „ловити рибку“. Тобто розсварити усіх з усіма. Тобто між собою союзників України. А Київ з союзниками», — каже експерт.

Він підкреслив, що Єгипет у великій мірі орієнтований на підтримку Заходу.

«Тому не думаю, що він міг би знехтувати провідною підтримкою з боку Заходу через постачання певної кількості ракет рф, яка програє війну. Крім того Єгипет 2 березня 2022 року засудив дії рф. Він проголосував за резолюцію, яка закликала росію в односторонньому порядку припинити бойові дії та вивести війська за кордони України станом на 1991 рік», — підкреслює експерт.

Експерт не виключає, що інформаційними маніпуляціями може займатися росія та Іран, якому вигідно посварити Єгипет та США.

«Також за цим міг стояти Китай та КНДР. Було б дивно, щоб єгипетська влада проміняла свою підтримку з боку заходу на постачання якоїсь кількості ракет росії. Адже вже очевидно, що рф не виграє цю війну «, — резюмує експерт.

«Після того, як маркетологи випустили напій Буча Комбуча, редиску Азовсталь та інші бреди, де використовують тему війни, думаюча частина суспільства миттєво на це негативно відреагувала. Також позитив в тому, що ті, хто випускав цю рекламу, після такої реакції суспільства зняли цю рекламу. Проте певна частина нашого суспільства втратила відчуття моральності та етичності. Також поваги до жертв сьогоднішньої війни, яка тягнеться 9 років.