Заява Буданова про скорий розпад рф: правда чи ІПСО

Заява голови ГУР Кирила Буданова про скорий розпад росії свідчить про дізінтеграцію цієї держави та на подальший її поділ на низку частин.

Кирило Буданов
Кирило Буданов

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«У Буданова така посада, яка дозволяє йому використовувати власні слова, як ІПСО. Лише сам Буданов знає з якою метою він висловлює відповідні позиції. Не виключаю, що Буданов виступає за певною аналогією з сейсмологами, які можуть напрогнозувати, що на відповідній ділянці станеться землетрус. Але коли він точно станеться, буде залежати від низки природних факторів», — каже експерт.

При цьому він зазначив, що стратегічно К. Буданов абсолютно правильно заявляє про тектонічні зсуви, які відбуваються в рф.

" Вони дійсно направлені на дізінтеграцію цієї держави та на подальший її поділ на низку частин. Тут питання коли це станеться. Чи це відбудеться до наступних президентських виборів в рф, тут може зіграти роль чорний лебідь, стан здоров’я путіна або палацовий переворот", — каже експерт.

Політолог підкреслив, що кремлівська влада зараз повністю втрачає контроль над суб’єктами федерації.

«Вони регіоналізуються у власній політиці. Збільшуються конфлікти між баштами Кремля. Все це веде сьогодні до нівелювання рф, як єдиного суб’єкта», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що К. Буданов заявив, що настав момент для краху росії як країни. ЇЇ очікують «сейсмічні зміни», які зіграють роль у припиненні війни на користь України.