Українцям хочуть розсилати повістки в Дії за прикладом рф — експерт

У Верховній Раді натякають на повістки через «Дію» за прикладом росії.

Українцям хочуть розсилати повістки в Дії за прикладом рф
Українцям хочуть розсилати повістки в Дії за прикладом рф

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Дуже насторожує, що ми повторюємо російські реформи. Наприклад, з початку цього року держдума рф ліквідувала фонд соціального страхування в рф. В Україні, за ініціативи нардепки Г. Третьякової, зробили теж саме. Тобто ліквідували фонд соціального страхування та об’єднали його з пенсійним фондом. Це повна калька дій держдуми рф. Те саме зараз робить нардеп від „Слуги народа“ Венеславський, який пропонує через Дію розсилати повістки, як це зараз будуть робити в рф завдяки держрєєстру. Тому це дивний збіг реформ з російськими. Тож суспільству треба давно над цим замислитися. Зокрема, хто є хто серед народних депутатів та хто з них слуга якого народу та країни», — каже експерт.

За його словами, в суспільстві підтримують законороєкт про те, що нардепи, які працюють не на користь українського народу, мають відправляти на передову.

«В суспільстві популярна така думка. Однак під час війни треба приймати певні закони. Зокрема, дивно коли колаборанти та наводчики ракет отримують лише декілька років позбавлення волі чи умовний термін. Тому треба, щоб згідно зрадників діяли закони згідно військового часу. Саме такі закони треба приймати», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що член Комітету ВР з питань нацоборони Федір Веніславський заявив, що повістки у застосунку «Дія» поки не будуть запускати через відсутність технічної можливості, але в уряді такий варіант не виключають.