Чому в Японії та ЄС виступили проти ідеї майже повної заборони експорту в рф

Колективний Захід та його партнери, мають запровадити повноцінне ембарго та повноцінну ізоляцію рф від світової економіки.

В Японії та ЄС виступили проти ідеї майже повної заборони експорту в рф
В Японії та ЄС виступили проти ідеї майже повної заборони експорту в рф

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віталій Кулик.

«В Україні бачать ембарго, як повну блокаду. Насправді санкційні механізми — це не ембарго, а примус країни до чогось. Наприклад, до переговорів. Зараз йде мова про примус рф припинити війну в Україні та звільнити українські території. Це не повна блокада. Адже вона досягається іншими способами в тому числі військово — політичними. Зокрема, зупинення групи товарів будь-яких, транзакцій, блокування транспортних коридорів, повна відмова від купівлі товарів цієї країни, тощо. Такі випадки в світі є. Наприклад, це стосується КНДР. До речі, навіть стосовно Північної Кореї повного ембарго немає. З ними все одно торгують та поставляють продовольство. У випадку з рф не треба плутати ембарго з західними санкціями. Ми можемо скільки завгодно критикувати Захід за його непослідовність. Адже так і є. З одного боку вони кажуть про підтримку України у війні, а з іншого дають гроші, які рф витрачає на зброю проти України, оплачуючи товари. Тому українська дипломатія має бути спрямована разом з західною на зменшення кількості товарів та послуг, які росія може надавати на зовнішні ринки. Це стосується Японії, Китаю та інших країн, які торгують з рф, або намагаються ухилятися від санкційних механізмів», — каже експерт.

За його словами, західні санкції працюють та створюють проблеми для економіки рф.

" Звичайно ж Україна б хотіла, щоб це було ембарго. Тобто, щоб політика Заходу та союзників була більше послідовною. Адже кінцева мета — це зникнення загроз у глобальній безпеці. Тому ми маємо над цим працювати спільними зусиллями. Не тільки Україна на фронті, а й колективний Захід та його партнери, які мають запровадити повноцінне ембарго та повноцінну ізоляцію рф від світової економіки", — каже експерт.

За його словами, це цілком реально зробити.

" Немає нічого нереального. Для цього треба політична воля. Тобто Захід та його партнери мають позбавитися ілюзій, що з рф можна вести переговори. Ніякого послаблення для росії бути не може. Єдине питання вирішити загрозу з боку рф — її розпад. Поки на Заході цього не усвідомлять і не поставлять це в центрі своєї економічної та політичної політики, ми матимемо виключення. Однак на даному етапі в найближчі півроку не бачу можливості запровадження ембарго", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Новий 11-й пакет санкцій ЄС проти росії наразі перебуває на етапі обговорень і буде запроваджений не раніше другої половини травня. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. Однак в Японії виступили проти ідеї майже повної заборони експорту в рф.

Рекомендовані публікації