Байден попередив Кім Чен Ина: це може підштовхнути КНДР до співпраці з рф

Президент США Джо Байден попередив, що будь-яка ядерна атака Північної Кореї на США чи їхніх союзників означатиме кінець режиму Кім Чен Ина.

Джо Байден і Кім Чен Ин
Джо Байден і Кім Чен Ин

Це пов'язано з візитом президента Південної Кореї Юн Сок Йоля у Сполучені Штати Америки, де підписали Вашингтонську декларацію, в якій домовилися про тісну співпрацю та консультації.

Про це заявив політолог Віталій Бала в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Це все дії на загрозу з боку КНДР, включаючи ядерний шантаж. Я думаю, ця заява є просто вербальним зверненням як превентивна дія, щоб трохи спробувати, як мінімум, застерегти від подальшої ескалації ситуації в цьому регіоні з боку КНДР стосовно Південної Кореї», — пояснив він.

КНДР останнім часом активізувала свої ракетні випробування. Нещодавні випробування міжконтинентальних балістичних ракет підвищили перспективу того, що ядерна зброя Північної Кореї тепер може досягти території США.

«Я думаю, якщо запуски ракет, випробування в Північній Кореї будуть продовжуватися, значить Кім Чен Ин або проігнорував, або навпаки сприйняв це серйозно та демонструватиме готовність до такого розвитку подій. Якась реакція з боку КНДР буде, а чи вона буде словесна, чи це будуть конкретні дії, я думаю, ми протягом кількох днів побачимо», — зазначив експерт.

За його словами, заява Байдена може підштовхнути КНДР до постачання боєприпасів й іншого озброєння, яке просить росія.

«Це може підштовхнути КНДР до ще більшого співробітництва з рф, до „альянсу зла“, як я його називаю, де росія, Іран і КНДР», — додав Бала.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.