Експерт розповів, навіщо рф провокує НАТО та погрожує Третьою світовою війною

рф вкрай необхідно показати, що вона воює не з Україною, а з НАТО, тому провокації продовжаться.

Навіщо рф провокує НАТО та погрожує третьою світовою війною
Навіщо рф провокує НАТО та погрожує третьою світовою війною

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«російській федерації сьогодні вкрай необхідно показати, що вона воює не з Україною, а з НАТО. рф треба демонструвати рівень напруженості між блоками. Таким чином росія просто показує власну значимість для внутрішнього споживача, якому треба постійно пояснювати чому відбувається, те що відбувається. А використання навчань зараз, в тому числі і на далекій Півночі йде з пропагандистських намірів. З другого боку — це сигнал та погроза для НАТО, що рф, як ядерна держава готова підіймати ставки. Пам’ятаєте, як ракети проходили через повітряний простір Румунії або ж невідома ситуація чия ж ракета впала на Польщу. Потім перехоплення безпілотника НАТО в Чорному морі, який збили корпусом літака. Тобто відбувається пронація для того, щоб спровокувати НАТО на фальстарт подій. Зараз йде контрольована ситуація, адже Захід не дає можливості конфлікту розгорітися сильніше за необхідне. А рф це не подобається, бо через це їй не вдається залучитися достатньою підтримкою Китаю чи інших союзників. Саме тому рф намагається провокувати і далі», — каже експерт.

За даними американської розвідки, Захід дуже просив Україну не атакувати російську територію, щоб не спровокувати підсилення підтримки рф з боку Китаю.

«Завдяки тому, що Україна дослухалася до цих рекомендацій — кремель вкрай незадоволений, тим, яку допомогу їм надає Пекін. Тому подібні провакації з боку рф будуть тривати. А що стосується Третьої світової -поки що це лише погрози та риторика, яка не має нічого спільного з реальністю. Для того, щоб це відбулося потрібно певне накопичення зброї з боку різних сторін. Сьогодні до нової світової війни не готові. Тому точно в найближчі роки її не відбудеться. Однак війна в Україні є предтечою можливого конфлікту. Зараз завдання світу просто від нього вберегтися за рахунок відновлення міжнародної безпеки», — резюмує І. Чаленко.