Підготовка до контрнаступу завершується, — Резніков

Підготовка Сил оборони України до контрнаступу перебуває на завершальній стадії.

Підготовка до контрнаступу завершується, — Резніков

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав на пресконференції в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Підготовка завершується, тому що окрім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями. А ми дуже сучасні системи отримали… Нагадаю, що окрім танкової коаліції (куди в першу чергу входять танки Leopard-2 плюс Challenger, а Leopard-1 трохи пізніше приїдуть), ми чекаємо ще потім Abrams. Але Abrams у цьому контрнаступі брати участь не будуть, думаю. Але наші екіпажі вже поїхали на навчання», — сказав Резніков.

За його словами, нині Україна має достатньо велику кількість броньованої техніки.

«Сама техніка оголошена, підготовлена та частково поставлена. А є техніка, на якій завершуються навчальні програми, і вже тоді екіпажі разом з нею пробудуть, коли буде визначений час та місце. Якщо у глобальному сенсі, то ми готові», — підкреслив глава Міноборони. Він зауважив, що рішення про дату та місце початку контрнаступу ухвалить Генеральний штаб.

Урядовець також наголосив, що не має права розкривати деталі, оскільки росіяни також моніторять український інформаційний простір.

Нагадаємо, російські окупаційні війська станом на березень облаштували оборонні позиції на декількох будівлях реакторів Запорізької АЕС.