Чому Ватикан бере участь у секретній миротворчій місії в Україні?

Ватикан бере участь у секретній миротворчій місії в Україні, тому що це зараз модно.

Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Мирити Україну з агресивною росією зараз в дипломатичному мирі дуже модно. Зараз цим займаються такі великі держави, як Китай. КНР надали свого дипломата, який буде їздити між Китаєм, рф та Україною. Така собі маятникова дипломатія. Також примиренням займається Ізраїль та тепер до них приєдналася третя держава — Ватикан. Це також держава, хоч і церковна. Адже наслідки війни між рф та Україною розходяться до Тайваня, Ватикана та впливають на продовольчі проблеми та на кибер війни. Тому багато держав зацікавлені в тому, щоб відбулося перемір`я між рф та Україною», — каже експерт.

Він підкреслив, що Україні не потрібно перемир’я таке, як між Південною та Північною Кореєю.

«Нам потрібно звільнення всієї території, чого принципово не хоче росія. Тому поява Папи Римського, як посередника на перемовинах не отримає якогось продовження. Крім того, бентежить те, що Папа Римський спочатку їде до Угорщини з візитом. Адже це більше промосковська держава, ніж проєвропейська. Якщо вся Європа намагається допомогти Україні, то угорці вважають, що Україна сама повинна воювати з рф. Тому ми поки не знаємо, з якою заявою виступить Папа Римський про перемир’я. Коли він виступить зі своєю заявою, тільки тоді ми зможемо сказати чи піар це. Та чи дійсно Папа римський намагається припинити війну. Проте він зобов’язаний говорити, що перемир`я можливо лише після виведення військ рф з території України», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що голова католицької церкви Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні росії проти Україн

Рекомендовані публікації