Старий політикум боїться свідомості українського народу, — громадський діяч

Старий політикум боїться свідомості українського народу, коли громадськість буде знати свої права саме в правовому полі.

Володимир Тетерук і Володимир Колодзінський у програмі "Точка зору"
Володимир Тетерук і Володимир Колодзінський у програмі "Точка зору"

Про це заявив громадський діяч, ветеран російсько-української війни Володимир Колодзінський у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Конституцію порушували, порушують і будуть намагатися порушувати. Це природно, тому що право захищається, виборюється, так просто ніхто не дасть право, не буде такого. Але для цього ми повинні знати свої права. І для цього ми повинні бути готові відстоювати, а не чекати, щоб хтось прийде та змінить цю ситуацію», — зазначив він.

У період війни, за його словами, суспільство повинно кинути всі ресурси на психологічне відновлення та реабілітацію воїнів.

«Нам не потрібно створювати Майдани, нам не потрібно розкачувати саму ситуацію, тому що росія хоче використати це. І це робить, до речі, й старий політикум. Вони констатують факт якоїсь недосконалості (а недосконалості завжди будуть), щоб набрати собі політичних балів і йти на вибори. Вони не змінюють ситуацію. Вони не думають про те, що Україну буде знищено», — додав гість програми.

На його думку, люди повинні в першу чергу, як мінімум, дати моральну оцінку цим неправовим проявам, створенню безконституційних зон, які є в Україні.

«Грубо кажучи, у нас немає такої великої практики застосування правових важелів, процесів самоврядування. Люди навіть не знають, що самоврядування є однією з форм організації публічної влади на місцях. Це четверта влада. Свідома частина українського народу зобов’язана вимагати звіту від органів влади в напрямку захисту територіальної цілісності та національної безпеки. Не упускати цей час. Ми повинні побудувати правову державу. Ми, громадськість, повинні зараз підтримати ці процеси, тому що якщо ми зараз цей момент упустимо, прийде старий політикум, тоді ми не зможемо побудувати громадянське суспільство», — підсумував Колодзінський.