Експерт прокоментував надання Україні ленд-лізу

Якщо взяти зріз по наданню ленд-лізу за часів Другої світової війни, і по ленд-лізу зараз, то ми їх випереджаємо по графіку.

Максим Несвітайлов
Максим Несвітайлов

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив політолог — міжнародник Максим Несвітайлов.

«Допомоги від Заходу ніколи не буде достатньо, тому що війна — це дуже затратна річ. Це не тільки про озброєння та техніку, це й про матеріальні ресурси. Економіка нашої країни зараз не в найкращому стані, тому допомога має продовжуватися», — каже експерт

За його словами, літаки болюча тема для України.

«Вони необхідні для контрнаступу та подальших наступальних дій на окупованих територіях та на певних територіях рф для створення буферної зони. США виділяють колосальну допомогу для України. За авіацією діло стане. Однак для надання літаків має бути перенавчання пілотів, інфраструктура на місцях, крім того, Україна не може гарантувати збереження цієї авіації чи її не потрапляння до ворога. Але перемовини тривають. Ми отримуємо літаки з інших країн, тому і до F- 16 дійде черга. Якщо взяти зріз по наданню ленд-лізу за часів Другої світової війни, і по ленд-лізу зараз, то ми їх випереджаємо по графіку «,-зазначає експерт.

За його словами, московія може стати правонаступницею рф. У неї може залишитися ядерна зброя.

«Краще вона була б зосереджена в одному місці. Далі може відбутися демілітаризація в ядерному плані для залишків росії. Для того, щоб все це відбулося потрібна не тільки військова поразка рф, але й підбурення внутрішніх суспільно- політичних процесів на рф для того, щоб там відбувалися певні заворушення. Це найскладніший момент, адже треба працювати з нацією рабів, яка не здатна протистояти царю. Тому тут варто лише сподіватися на палацові перевороти», — резюмує експерт.