Арештовано майно підсанкційного бізнесменана 10,5 млрд грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на 230 об’єктів нерухомого майна. Вони на праві приватної власності належать 23 юридичним особам, а кінцевим бенефіціарним власником є колишній народний депутат України.

Арештовано майно підсанкційного бізнесменана 10,5 млрд грн
Арештовано майно підсанкційного бізнесменана 10,5 млрд грн

Серед арештованих активів є елітний готельний комплекс у центрі Києва, виробничі та складські приміщення групи компаній, що спеціалізується на виробництві та реалізації консервних виробів, морський торговий порт «Очаків» у Миколаївській області, торгівельні центри.

Загальна вартість арештованих об’єктів нерухомості становить понад 10,5 млрд грн.

У ході розслідування встановлено, що бізнесмен, після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій, здійснив перереєстрацію належних йому підприємств на підконтрольних осіб. Це іноземці, які мають безпосередній зв’язок з державою-агресором.

Реєстраційні дії він здійснив за сприяння приватних нотаріусів та державних реєстраторів, особи яких вже встановлені.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Досудове розслідування за фактом пособництва державі-агресору здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу співробітників ГУ контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму і ДЗНД СБУ (ст. 111−2 КК України).