Вкиди в західних ЗМІ: чи дійсно наші союзники засумнівалися у контрнаступі ЗСУ?

В першу чергу нам не вистачає запуску українського ВПК, тому треба думати про це, а не про статті в західних ЗМІ.

Чому засумнівалися у контрнаступі?
Чому засумнівалися у контрнаступі?

Про це в коментарі i-ua.tv заявив військовий експерт Олександр Білецький.

«В першу чергу нам не вистачає запуску українського ВПК в нормальному режимі та масового випуску української зброї. Також нам не вистачає стратегічного бачення. Адже війна це крім Генштабу та Міноборони — ще робота інших установ. Тому треба менше їздити по Лугано з презентаціями, і займатися війною. Зокрема, виробництвом снарядів, зброї, а також визначити стратегію, щодо рф. Тобто, що для нас рф може існувати у вигляді деколонізованої та знищеної країни. Це наша задача та єдиний спосіб завершити війну. Інакше вона відкладеться для наших дітей. От про що треба думати, а не про публікації в західних ЗМІ, що очікування від контрнаступу переоцінені», — каже експерт.

За його словами, готовність України до контрнаступу має показати час.

«Війна — це стратегія, підготовка, резерви, ресурси, стратегічне планування, правильне управління, економіка та моральний дух та багато чого іншого. Зокрема, фортуна. А заяви в західних ЗМІ про те, що очікування від контрнаступу переоцінені не варті уваги громадян. Згадайте, що писали західні ЗМІ в кінці лютого та на початку березня. Зокрема, що Київ візьмуть за три дні. Потім почали писати, що за кілька тижнів столиця впаде. Тому обговорювати публікації в західних ЗМІ немає сенсу. В публічному просторі треба обговорювати важливі стратегічні речі. Зокрема, про розбудову наших збройних сил на українських та західних зразках, а не копіювати кацапів. Ми не можемо завалювати землю українськими трупами, як це роблять росіяни, щоб утримувати ворога. Тому маємо якісно розвивати ЗСУ. Треба включати мізки всім під час війни. А не так, що частина країни живе війною, а інша взагалі незрозуміло, чим», — резюмує О. Білецький.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков поділилися своїми побоюваннями щодо майбутнього контрнаступу. Думки виклали американському виданню The Washington Post. За словами посадовців — результат контрнаступальних боїв може не виправдати ажіотажу, який виник за останні місяці, тому чиновники намагаються применшити ці надії.