У нас немає монолітного, єдиного цілеспрямованого напрямку діяльності суспільства, — експерт

Дії росіян продовжуються в такому ж напрямку, в якому вони працювали завжди. По-перше, їм треба залякати українців. По-друге, пересварити українців між собою. І це все привести до потрібного їм результату.

Віктор Жердицький і Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"
Віктор Жердицький і Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив народний депутат України ІІІ скликання, координатор «Суспільної системи» Віктор Жердицький у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Вони (росіяни, — ред.) не можуть нас перемогти у воєнний спосіб. Вони нас можуть перемогти тільки обманом, хитрістю або примусом. (…) На жаль, через бездіяльність чи злочинну діяльність наших вищих органів влади, особливо Офісу Президента, у нас немає сьогодні монолітного, єдиного цілеспрямованого напрямку діяльності всього суспільства. Суспільство так само розбито на окремі вектори своєї діяльності. Хтось воює, хтось допомагає, хтось шукає способи відбудови України. Нам ще поки що перемога і не снилася. Хтось думає, що взагалі це треба припиняти як явище взагалі, тому що „навіщо нам воювати нашими братами?“. І так звана п'ята колона, рускій мір схований у головах українських зазомбованих людей, залишається також», — зазначив він.

Експерт зауважив, що найгірше, коли українців починають розколювати на різні сектори по інтересах і по методу виходу із ситуації війни.

«І тут, на жаль, у нас працюють не тільки російські системи впливу. Тут так само працює наш марафон об'єднаний», — додав гість програми.

За його словами, суспільство необхідно мобілізувати, на воєнні рейки поставити економіку, інформаційну політику, громадську та соціальну діяльність.

«Уся країна має жити одним — оборона країни, звільнення її до наших державних кордонів і створення відповідно зони демілітаризації на кілометрів 200 вздовж нашого кордону», — підсумував Жердицький.