Представники ОП не мають права робити подібні заяви, — експерт про слова Подоляка щодо Криму

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що після деокупації Криму в нього можуть відібрати автономний статус.

Подоляк заявив, що після деокупації Криму в нього можуть відібрати автономний статус
Подоляк заявив, що після деокупації Криму в нього можуть відібрати автономний статус

Заяву Подоляка прокоментував політолог Віталій Бала в коментарі телеканалу I-UA.tv.

На мою думку, представники Офісу Президента не мають права робити подібні заяви. Якщо людина не пов'язана офіційно з владою, має свою думку та вважає себе експертом, вона може щось від себе писати. Але людина, яка пов'язана з владою, яка нібито виступає від імені влади, на мою думку, взагалі не може щось таке заявляти", — зазначив він.

За його словами, відповідна заява не є компетенцією радника голови ОП.

«У самій адміністрації, яка зараз називається Офісом Президента, такі заяви робити не на часі, як мінімум. А як максимум, це однозначно шкодить нинішній ситуації в країні під час війни. Тобто така заява йде на розкол суспільства замість того, щоб його об'єднувати, щоб перемогти», — додав політичний експерт.

Бала вважає, що давно пора було навести порядок з інформаційною політикою Офісу Президента.

«На мою думку, тільки одна людина мала б робити відповідні заяви від Офісу Президента, — це прессекретар Президента. Як це робиться в усьому світі. І робити заяви, які пов'язані з політикою, і які не пов'язані з війною. У нас заяви пов'язані з війною можуть робити тільки офіційні представники Генерального штабу та Міністерства оборони. Тому, я вважаю, це наслідок повного нерозуміння управління країною та некомпетентності», — підсумував політолог.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.