CША надають Україні новий пакет військової допомоги: подробиці

Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет військової допомоги на суму $ 1,2 млрд.

CША надають Україні новий пакет військової допомоги
CША надають Україні новий пакет військової допомоги

Про це повідомляється на сайті Пентагону.

«Сьогодні міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги в сфері безпеки, щоб підтвердити непохитну підтримку України з боку США, зокрема для зміцнення її протиповітряної оборони та забезпечення її потреб у артилерійських боєприпасах. Цей пакет, загальна сума якого становить до 1,2 мільярда доларів, надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI)», — йдеться у повідомленні.

До пакету увійдуть додаткові системи ППО та боєприпаси; обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів із системами протиповітряної оборони України; боєприпаси для боротьби з безпілотниками; артилерійські снаряди калібру 155 мм; послуги комерційної супутникової зйомки; підтримка навчання, технічного обслуговування та підтримки українських бійців.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки», — йдеться у заяві.

Варто зазначити, що це вже другий пакет допомоги за тиждень. Минулої середи адміністрація Байдена оголосила про виділення військової допомоги на суму $ 300 мільйонів у межах президентських повноважень, що передбачає негайні поставки з фондів Міноборони США.

Туди увійшли ракети до HIMARS, гаубиці калібру 155 мм, а також снаряди, протитанкові системи, авіаційні ракети, вантажівки та інше обладнання.