На Прикарпатті забудовник розпродав квартири, які призначались для військових

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру Івано-Франківському забудовнику за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

На Прикарпатті забудовник розпродав квартири, які призначались для військових
На Прикарпатті забудовник розпродав квартири, які призначались для військових

За даними слідства, підозрюваний наприкінці 2021 року уклав із Міністерством оборони України договір, на підставі якого зобов’язався виділити оборонному відомству 30 квартир у будинку в м. Коломия. До квітня 2022 року він мав передати їх для оформлення права власності. За це МОУ перерахувало підприємцю майже 7 млн грн у вигляді авансового платежу.

Однак, підприємець не поспішав із виконанням зобов’язання та уклав додатковий договір про відтермінування до жовтня 2022 року.

Після завершення будівництва та введення будинку у експлуатацію, 20 із 30 обіцяних квартир бізнесмен зареєстрував за власною будівельною фірмою, а 9 з них — розпродав приватним особам, отримавши надприбутки.

Внаслідок такої афери Міністерству оборони завдано майже 7 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Крім цього, спецпрокурори вживають заходів з метою відшкодування завданих державі збитків. У ході досудового розслідування на 20 квартир накладено арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 61