Микола Голомша: «Боротьба з наслідком — це вічна боротьба»

Головний ворог України сьогодні в Кремлі. А от корупціонери, колаборанти, пропагандисти всередині країни — це посібники ворога.

Микола Голомша: «Боротьба з наслідком — це вічна боротьба»

Про це заявив заслужений юрист України та колишній заступник Генерального прокурора України Микола Голомша в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«На превеликий жаль, помилка влади криється в тому, що вони намагаються боротися з наслідком. А боротьба з наслідком — це вічна боротьба. Боротися треба з причинами й умовами. А причинами й умовами корупції, колаборації є дуже погана робота з кадрами. Брати тих, хто не працював у системі, — це велика помилка та найвищий ризик корупції. Тому що людина, яка не має ні фаху, ні освіти, не розуміє та навіть не віддає звіту тому, що відбувається та що вона робить. Вона дбає виключно про власний інтерес, бо не розуміє, які стратегічні завдання стоять, як треба вибудувати тактичну роботу, щоб були досягнуті цілі, і при тому були найменші корупційні ризики. Людина сама стає на шлях корупції, і це масово. Тому необхідно вивчати й усувати причини й умови корупції», — пояснив він.

Юрист підкреслив, що наразі стоїть питання доброчесності.

«Якщо ми говоримо про державу, то ми, звісно, повинні дбати, щоб працювали всі державні механізми. Вони були напрацьовані вже за 30 років нашої державності. Річ не в держслужбовцях, не в людях, які працюють на загал, а в окремих особистостях, яких призначають на посади, річ у системі, яка діє», — додав ексзаступник Генпрокурора.

За його словами, в усіх цивілізованих країнах існує вікова градація, тобто в державному апараті має бути порівну старшого, середнього та молодшого покоління.

«Має бути професійна школа майстерності та передачі досвіду зверху до низу. Правоохоронні структури повинні бути дійсно правоохоронними структурами. Я наголошую, що в Україні мають запрацювати незалежні гілки влади, як це передбачено Конституцією, і незалежні інститути влади. І якщо все це працює, то одне друге контролює та перекриває», — зазначив Голомша.

Нагадаємо, останнє соціальне дослідження Центру Разумкова показало, що головним внутрішнім ворогом українці вважають корупціонерів у владі.

Результати соціального дослідження
Результати соціального дослідження