На Львівщині представники Інституту провели тренінги з патріотичного виховання: як розмовляти з дітьми про сучасну російсько-українську війну

9–10 травня 2023 року на запрошення Центру професійного розвитку педагогічних працівників міста Стрия та навчально-виховного центру «Гайдамацька січ» Інститут провів семінар-тренінг «Генератор ідей. Як розмовляти з дітьми про сучасну російсько-українську війну».

На Львівщині представники Інституту провели тренінги з патріотичного виховання: як розмовляти з дітьми про сучасну російсько-українську війну

Понад 140 освітян Львівщини — заступники директорів з виховної роботи, вчителі історії та захисту України, педагоги-організатори, класні керівники — не лише ознайомилися з тематичними видавничими, візуальними та відеопроєктами Інституту та їхніми виховними можливостями, а й разом із тренерками Ганною Байкєніч та Оленою Охрімчук активно працювали в групах. На основі інформаційних матеріалів та перегляду відео з циклу «Діалоги про війну» творили тайм-лайн війни, укладали презентацію теми, «організовували» шкільний історичний фестиваль.

Олена Охрімчук наголосила, що формування національної ідентичності та національної пам’яті повинно бути провідною цінністю нашої нації. Ганна Байкєніч поінформувала слухачів про зміни в шкільних програмах з історії України й чимІнститут може бути корисним в національно-патріотичному вихованні школярів.

Загалом освітяни Львівщини відзначили велику роботу Інституту щодо переосмислення минулого, подолання російських імперських і радянських міфів, історичні паралелі з сучасною російсько-українською війною, її осмислення і вшанування пам’яті борців за незалежність України.