Чому у назві Верховного суду немає слова Україна — відповідь експерта

У назві Верховного суду немає слова Україна через ініціативу експрезидента П. Порошенко. Можливо він був не президентом України.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«У назві Верховного суду немає слова Україна для того, щоб приховати, що в нашій країні є корупція. Насправді, чому у назві відсутнє слово Україна, питання до автора законопроекту судової реформи та експрезидента Порошенка. Адже судова реформа 2016- 2017 років — його ініціатива. Він же у нас великий ініціатор та державотворець. Можливо він був не президентом України?», — каже експерт.

На його думку, судова реформа була створена для того, щоб грантожери поклали у кишені значні кошти.

" Зокрема, у вигляді грантів, консультацій. Це стосується розробників реанімаційного пакету реформ, антикорупційного хабу та інших організацій, які на цьому наживалися та імітували діяльність, щодо так званої судової реформи. Однак крім гучних заяв, щодо судової реформи, нічого не було запропоновано. Адже автори закону не пояснили, чим їх не задовольняє попередня судова система. Вони просто заявили, що в ній все погано. Хоча Цивільно- процесуальний кодекс, який було прийнято у 2003 році, був більш наближений до народу. Тоді Європа та США не диктували Україні, куди їй потрібно йти", — каже експерт.

Також В. Шишкін підкреслив, що не розуміє чому обов’язково потрібно прив’язувати судовий устрій до адміністративно- територіального устрою України?

" В Європі. Зокрема, у Франції нічого не прив’язано до адміністративно- територіального поділу", — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації