Волонтери, аграрії: експерт розповів, хто може стати суб’єктами розробки нових правил

Сьогодні такими середовищами, які могли б стати суб’єктами розробки нових правил і забезпечення змін законодавства, можуть бути волонтери як активна частина суспільства.

Теодор Дяків у програмі "Суспільні діалоги"
Теодор Дяків у програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив громадський діяч, співзасновник Конгресу українських громад Теодор Дяків у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

Також ми сподіваємося на те, що таким суб’єктом і представником суспільства перед владою будуть аграрії, фермери, тому що вони по суті в матеріальному, фінансовому плані мають більше незалежності, ніж, наприклад, бюджетні середовища. Тому Конгрес українських громад пов'язує зміни політичної системи з активністю частини волонтерів і аграріїв", — зазначив він.

За його словами, у суспільстві вже є частина людей, яка розуміє причини проблем в Україні.

«Це так само важливо, як правильно установити діагноз хвороби. Ця частина людей розуміє й механізм, тобто шляхи подолання цих проблем. Активна частина суспільства сьогодні може формувати ті зміни, які потрібні. Це декілька змін, які б відкрили можливості до інших правил життя. Кожний довгий шлях починається з першого кроку. Тому важливо визначити правильний напрям і формувати зміни», — наголосив громадський діяч.

Потрібно змінити концептуальні три-чотири пункти, вважає Дяків. «І це буде зроблено. Передумови для цього вже є сьогодні, у тому числі й війна відкриває можливості. Але вона з іншої сторони відкриває можливості», — додав співзасновник Конгресу українських громад.

Окрім цього, Теодор Дяків заявив, що Україна успадкувала від Радянського Союзу в 1991 році фальшиву республіку.