У Києві перейменували три станції метро

18 травня Київська міська рада перейменувала ще 26 міських топонімів, серед них — 3 станції метро.

У Києві перейменували три станції метро

«Процес дерусифікації в Києві триває», — заявив київський міський голова Віталій Кличко.

Зокрема, перейменовано станції столичного метрополітену «Дружби народів», «Площа Льва Толстого» та проєкту станцію «Проспект Правди».

Станція «Дружби народів» тепер називається «Звіринецька». Звіринець — це історична місцевість у Києві між Печерськом та Видубичами.

Станція «Площа Льва Толстого», яка раніше мала імʼя класика російської літератури, перейменована на «Площу Українських Героїв» — на честь усіх, хто впродовж поколінь боровся за українську незалежність та державність.

Проєктна станція «Проспект Правди» називатиметься «Варшавська». Цю назву обрали, щоб вшанувати польську столицю — місто-побратим Києва, а також ту підтримку, яку польський народ надає нам у сучасній війні за незалежність. Також майбутня станція метро розташована поруч із Варшавським житловим масивом.

Київські депутати проголосували й за перейменування низки вулиць та провулків. Зокрема, три вулиці отримали імена письменників-фантастів: Станіслава Лема, Рея Бредбері та Джорджа Орвелла. П’ять вулиць і провулків тепер матимуть назви на честь українських художників: Миколи Бурачека, Анатолія Базилевича, Роберта Лісовського, Опанаса Заливахи, Сергія Світославського. Також на мапі Києва з’явилися дві вулиці на честь медикинь: Віри Ґедройць та Любові Малої. Частина нових назв вшановує Також у частині нових назв вшановані борці за незалежність України у XX столітті: Докія Гуменна, Дмитро Цвітковський, Надія Світлична, Ніна Строката.