Американський оборонно-промисловий комплекс отримує безпрецедентну рекламу, — політолог

Американський оборонно-промисловий комплекс отримує безпрецедентну рекламу, тобто виробники Javelin, HIMARS і Patriot отримують рекламу, бо вони мають можливість випробовувати свої зразки техніки озброєння в бойових умовах.

Американський оборонно-промисловий комплекс отримує безпрецедентну рекламу
Американський оборонно-промисловий комплекс отримує безпрецедентну рекламу

Про це заявив політолог Євген Магда в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Є кілька моментів, на які необхідно звернути увагу. По-перше, у Сполучених Штатах у листопаді 2024 року відбудуться президентські вибори. І Володимир Зеленський уже навіть заявив, що ми закінчимо війну до того часу. Це, звичайно, хороший приклад оптимізму, але я поки що не зовсім розумію підстави для такого оптимізму», — сказав він.

Другий момент — Сполучені Штати дійсно є наймасштабнішим донором допомоги для України й у фінансовій, й у військово-технічній сфері, зазначив експерт.

«Вибори — це завжди конкуренція. Зрозуміло, що в демократів, які перебувають при владі на сьогоднішній момент у Сенаті, і президент представляє демократичну партію, є власна лінія, а в республіканців є своя лінія. Вони в Палаті представників також будуть говорити про багато цікавих речей», — додав політолог.

На його переконання, завдання України — зберігати біпартійну підтримку.

«І тут ми маємо також орієнтуватися не лише на те, що пишуть американські медіа, які також живуть в умовах конкуренції та не позбавлені політичних симпатій, а маємо орієнтуватися на заяви насамперед державних діячів і представників офіційних державних установ. Тоді в нас не буде зайвої плутанини в цьому питанні», — підсумував Магда.

Нагадаємо, видання Politico написало, що посадовці США обговорюють варіанти, за яких російсько-українська війна могла б перетворитися на ще один заморожений конфлікт, який триватиме багато років чи десятиліть. В Офісі президента України відкинули такий сценарій як «абсолютно неможливий і нелогічний».