Російський добровольчий корпус проник на територію рф: що відомо

Бійці Російського добровольчого корпусу знову зайшли на територію російської федерації.

Російський добровольчий корпус
Російський добровольчий корпус

На своїй сторінці в Telegram добровольці опублікували відео поруч із табличками з назвами населених пунктів в областях рф, які межують з Україною.

Усі відео знято в нічний час. Добровольці РДК перебувають у населених пунктах Безлюдівка (Бєлгородська область рф), Чуровичі (Брянська область рф) і Любимівка (Курська область рф).

Воєнкор Андрій Цаплієнко повідомив про результати роботи російських добровольців — знищено як мінімум один прикордонний пункт. Кількість вбитих і поранених наразі невідома.

Пізніше в легіоні «Свобода России» натякнули, що теж заходять на територію рф.

У Бєлгородській області було чутно вибухи та видно дим у селищі Замостьє.

Дим у селищі Замостьє
Дим у селищі Замостьє

Російські джерела повідомили, що невідомі сили накривають артилерією точки в районі населених пунктів Новобудівка-Перша, Козинка, Безімено, Добре, Глотове та Головчине.

«Також в прикордонних з Україною районах помічені озброєні підрозділи, ймовірно, російських антипутінських добровольців з вертольотами і танками», — написав Цаплієнко в Телеграмі.

Близько 12:00 у Бєлгороді оголосили повітряну тривогу, згодом було чутно стрілянину по безпілотниках. Воєнкор повідомив, що по радіо закликають евакуюватися та переконують, що «Белгород станет свободным!».

Також він написав, що, ймовірно, українські танки перетнули кордон з росією в районі КПП «Гайворон».

Поблизу Грайворона розташована одна з центральних баз зберігання ядерної зброї рф. У ЗМІ писали, що там зберігаються тактичні ядерні боєприпаси калібру 203 мм і 240 мм.

А тим часом влада Бєлгородщини проводить екстрене засідання. Місцева влада повідомила про «тривожні звістки з військової частини». Пізніше губернатор Бєлгорода записав відео, стверджуючи, що приводів для паніки немає та евакуюватися нікуди не потрібно.

Оновлення 13:26. Повідомляється, що прапор вільної росії, який використовує Легіон «Свобода России», на російській території. «З російського триколору прибрали кривавий червоний колір — прапор вільної росії біло-синій», — зазначив Цаплієнко.

Прапор вільної росії на території рф
Прапор вільної росії на території рф

Також частина території росії стала «сірою зоною» на карті DeepStatе.

Оновлення 14:08. Легіон «Свобода России» та РДК повідомляють, що повністю звільнили село Козинка Бєлгородської області. «До Грайворона зайшли передові загони. Рухаємось далі», — йдеться у відомстві.

Оновлення 15:05. Легіон «Свобода России» та «РДК» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців, сказав у коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов. За його словами, операцію проводять виключно громадяни росії.

Оновлення 16:58. В управлінні МВС Бєлгородської області оголошено план «Едельвейс» та загальний збір співробітників поліції.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року російські пропагандисти поширили фейк про те, що на територію Брянської області нібито проникла «українська ДРГ».