Війна чітко показала цей розподіл, де свідомі люди, а де вата, — Пєтухов

У 1998 році в Україні рівень проникнення був менше ніж 0.2%, і він тримався до касетного скандалу. Як тільки відбувся цей скандал у 2000 році, до 2003-го ми отримали близько 7−9%.

Іван Пєтухов у програмі "Суспільні діалоги"
Іван Пєтухов у програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив засновник групи інтернет-компаній «Адамант» Іван Пєтухов у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«По всім нашим даним, відбувся вибух. А потім у нас було різке зростання до 16%. У 2010−2011 роках це вже майже насичення. А якщо ми кажемо про мобільний зв'язок, там взагалі 250% проникнення було, бо у кожного було 2,5 телефона», — зазначив він.

За його словами, в Україні зараз нічого не змінилося.

«Якщо ми подивимося, скільки було випробувань за ці 30 років: три революції, напад московії (2014 та 2022 роки)… У 2022 році, коли відбулося таке широкомасштабне вторгнення, де була наша влада? Сховалася. А суспільство, кияни що зробили? Зорганізувались і дали відсіч. (…) Ми свідомі. Дивіться, скільки зараз зброї. Хтось когось повбивав? Навпаки. Кожен знає, що є зброя, і вже немає таких кримінальних елементів. Тобто це говорить про те, що наше суспільство дуже розвинене», — вважає гість програми.

Також у новому випуску обговорили тему інформаційного телемарафону «Єдині новини».

«Війна чітко показала цей розподіл, де свідомі люди, а де вата. І вати в нас небагато. Я не бачу цих проблем, що нас треба в чомусь обмежувати. Ми — свідома нація, свідомі люди, і у нас в селі свідомість ще вища, ніж у місті. Дивляться тільки зведення. Людині цікаво, що там на фронті, як там наші хлопці, що їм потрібно, чим їм допомогти, скільки ми вбили ворогів. Усе. Усе інше в цьому марафоні — це кладовище каналів. Вони самознищення зробили», — наголосив засновник «Адаманту».

Іван Пєтухов і Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"
Іван Пєтухов і Олексій Якименко в програмі "Суспільні діалоги"

Пєтухов розповів, що в Європі є окрема громадська організація, яка займається цим вивченням.

«Звісно є дві великі платіжні системи: Visa і Mastercard. У них є певне фінансування, певні гарантії, певний захист. Це їхнє завдання, щоб не було крадіжок грошей, зняття з карток, щоб фішинга не було. Це саме їхній бізнес. Бо за використання цієї картки ми сплачуємо гроші, платимо за транзакції по карті, банки відраховують гроші. Це великий, надвеликий, світового рівня бізнес. Є професійна спільнота чи асоціація, яка займається збором усіх даних. А є оператори, які укладають договори», — сказав він.