Всіх грантожерів треба арештувати разом з Князєвим — експерт

Всіх грантожерів треба арештувати разом Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Чи буде доведена справа Князєва до кінця, треба подивитися. Хоча весь інформаційний простір це продовжує обговорювати. Можливо через кілька місяців про цю подію забудуть, зокрема, якщо з’явиться новий інформаційний привід. Можна подивитися на історію попередніх гучних справ с ТОП- корупціонерами. І поглянути скільки було „заіграно“ штрафних. Тому у розслідуванні справи Князєва в мене більше песимізму», — каже експерт.

Він підкреслив, що в Україні є судді, які ганблять всю судову систему.

«Нам треба критично відноситися до прояву корупції зі сторони суддів. Однак не треба узагальнювати до всього суддівського корпусу. Є судді, які взяли автомат та пішли воювати на фронт, замість того, щоб брати хабарі. Однак є багато латентних хабарників, яких ще поки не достали. Тому треба ставити питання, хто цих поганих людей посадив в крісло суддів. Хто їх призначав? Чому за це ніхто не несе політичну та кримінальну відповідальність? Давайте розберемося, коли Князєва зробили суддею Верховного суду — в 2017 році. А це так звана судова реформа Порошенка. Тому він своїм указом і призначав Князєва на посаду. Тому завдяки грантажерам з різних контор Князєв і знаходився на своїй посаді. Вони після цього мають наглість, ще говорити, як добре, що Князєва арештували. Однак їх треба арештовувати разом Князєвим. Ті, хто приймав участь у пакеті „реанімаційних реформ“ — це ви створили таку судову систему. Порошенко також в цьому винен. Адже раніше суддів призначали лише на 5 років. А що ж ви натворили зі своєю судовою реформою? Ви такі ж як і Князєв», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що ексголова Верховного суду Всеволод Князєв оскаржив рішення суду про арешт із заставою понад 100 млн гривень. Про це свідчать матеріали суду.