Це послабить фронт в Україні, — експерт про можливе повстання в білорусі

Умов для реального повстання в білорусі немає через те, що опозиція знищена, а проактивна частина населення загнана під плінтус.

Польський генерал закликав готуватись до повстання в білорусі
Польський генерал закликав готуватись до повстання в білорусі

Про це заявив політолог Віталій Кулик у коментарі телеканалу I-UA.tv.

Польський генерал Скшипчак вважає реальною перспективу збройного повстання в білорусі та закликав Варшаву готуватись до цього.

«Я б не сказав, що є рушійна сила повстання в самій білорусі. Для цього мають скластися певні геополітичні обставини. росія має настільки послабнути, щоб не бути в змозі застосувати велику силу для придушення цього повстання, відповідно, сама білоруська армія скоріше за все буде дезорієнтована та демотивована. Тоді є шанс на успіх. Але таким рушієм повстання може стати не внутрішньобілоруська позиція, а повстанці, які воюють зараз на боці України у війні проти росії. А білоруське військове формування, так звана опозиція, достатньо велике. І у випадку переходу на територію білорусі для ведення визвольного походу проти лукашизма до них можуть приєднатися широкі верстви громадян. Це буде справді початок великого повстання», — пояснив політичний експерт.

Також він зазначив, що в Бєлгородській області не було потужного підпілля з партизанським рухом, тому історія з білоруссю буде зовсім інша.

Пєсков заявив, що росія втрутиться, якщо в білорусі почнеться народне збройне повстання з метою повалення режиму самопроголошеного президента рб лукашенка.

«Якщо в білорусі почнеться партизанська боротьба, прийдуть білоруські військові формування, то росії доведеться стягувати туди війська. Це послабить фронт в Україні та, відповідно, створить нові умови для нашого контрнаступу. Можливо, у цьому є доцільність. Але треба розуміти, що великої підтримки військова опозиція не отримає. І не всі білоруси будуть підтримувати воєнний сценарій звільнення від лукашизму, від російської залежності. Але росія буде намагатися збройним чином, терором, вбивством, репресіями тримати у своїх руках білорусь», — підкреслив Кулик.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.