Скасування пільг, повернення перевірок і штрафів: влада знущається з бізнесу та України — експерт

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт № 8401, який скасовує воєнні пільги для ФОП, повертає податкові перевірки й штрафи, що свідчить про те що влада знущається з бізнесу та України.

ВРУ проголосувала за законопроєкт №8401
ВРУ проголосувала за законопроєкт №8401

Про це в коментарі I-UA.tv заявив підприємець, волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич.

«Влада не хоче думати про Україну. Адже будь-які утиски репресії та посилення тиску на підприємництво — автоматичне зростання цін, скорочення робочих місць, удар по економіці, зменшення купівельної спроможності населення, зменшення асортименту товару. Війна — стресовий стан для підприємців та громадян. Було прийнято правильне рішення в березні минулого року під час воєнних дій надати пільги ФОПам, скасувати штрафи та перевірки, щоб зберегти бізнес та робочі місця. Влада має приймати рішення, щоб послаблювати тиск корупційно — репресивної машини. Війна не закінчилася, українці та бізнес, знаходяться у постійному ризику. Тому повернення на рейки до повномасштабного вторгнення — блюзнірство, як мінімум. Можливо для когось в кабінетах чи бункерах війна вже скінчилася. Можливо навіть не починалася, бо для них це серія чергового серіалу», — каже експерт.

За його словами, відновлення репресивних функцій для контролюючих органів — хибний крок під чай війни. Адже вони нічим крім корупції не займаються.

«Від перевірки не залежить безпечність чи якість товару. Це просто мзда, корупційне стягнення, український споживач від перевірки не отримує жодного зиску. А скасування пільг — це вбивство підприємців, які вимушено зробили релакацію з окупованих територій, або з територій, де ведуться активні бойові дії. Якщо підприємці перенесли бізнес з Бахмуту чи Маріуполя на Західну Україну чи Київ, то їх навпаки треба підтримувати», — каже експерт.

Він підкреслив, що владі не слід забувати, що прильоти відбуваються по всій Україні.

«У мене бізнес в Київській області, і я плачу податок на нерухомість за об’єкти, які були знищені в березні ворожим ударом. Наша влада взагалі з’їхала з катушок. Вона загубилася у піар технологіях і не дбає ні про українській бізнес, ні про громадян, ні про Україну», — резюмує підприємець.

Рекомендовані публікації